Froubuurt vlag

Huurwoningen

Op zoek naar een huurwoning
Op dit moment woont u in een eigen woning of een huurwoning in Froubuurt. Daarbij kunnen u of uw gezinsleden ook woningzoekende zijn. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een grotere of juist een kleinere woning, of op leeftijd bent en een gelijkvloerse woning nodig hebt. Misschien wil uw zoon of dochter binnenkort zelfstandig gaan wonen, of heeft u te maken met een scheiding. Allemaal situaties waarin u of uw gezinsleden op zoek kunnen zijn naar een huurwoning.

Opbouwen inschrijftijd
Er is niet voor iedereen direct een andere woning beschikbaar, vaak geldt een wachttijd. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, moet u inschrijftijd opbouwen. Inschrijftijd is de tijd die u staat ingeschreven als woningzoekende. Bij het toewijzen van een beschikbare woning wordt naar
deze inschrijftijd gekeken. Degene die het langste staat ingeschreven als woningzoekende, komt bovenaan de lijst van toewijzing te staan. Er is sprake van een inkomenstoets.

Iedereen vanaf 18 jaar kan zich kosteloos inschrijven als woningzoekende.
Het is belangrijk om deze inschrijftijd op te bouwen.

U kunt zich als woningzoekende
inschrijven via de website www.frieslandhuurt.nl Op deze website worden alle beschikbare woningen van woningcorporaties Accolade, Elkien en Wonen Noordwest Friesland aangeboden.
Inschrijven als woningzoekende betekent niet dat u direct uit uw huidige woning wilt vertrekken. Het betekent dat u zich voorbereidt op de toekomst. Om zo op termijn eventueel wel een (andere) huurwoning te kunnen betrekken.

Delen en reageren

Stichting Welzijn Ouderen

Lijkt het je eens leuk om aan te sluiten of heb je vragen? Kom gerust eens langs of neem dan contact op met:

Juliane van der Mossel
0518 40 33 03

Loading...

Schaatsvereniging

Voetbalvereniging

Lijkt het je eens leuk om aan te sluiten of heb je vragen? Neem dan contact op met Dennis of Karin, of bekijk de website van CVO: https://www.vvcvo.nl

Dennis Torensma (voorzitter)
06 12 75 24 62

Karin van der Plaats (jeugdzaken)
0518 40 00 06

Kaatsvereniging

Lijkt het je eens leuk om aan te sluiten of heb je vragen? Kom gerust eens langs of neem dan contact op met:

Melanie van der Mossel
0518 40 33 03
kvklaineizak@gmail.com